Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fifth Birthday tickers

Perioada capricioasa

E atat de mofturos incat nu mai suport. Nu si nu vreau la tot ce-l rogi, chin cu imbracatul si mancatul, tipete, urlete si ascuns dupa tot ce poate. 
E atat de capricios si marait de ma intreb al cui e copilul asta. 

Stiu ca e perfect normala perioada aceasta numai ca fiecare copil trece prin ea diferit. Iar el face totul ca pentru a ne innebuni.

O parte e mostenita o parte e a lui. E cat noi doi la un loc, cat noi doi cat am fost mici, si daca e adevarat ca se sare o generatie, atunci e tatai-su intreg.  

Pana la urma nu am de ce sa ma mir, dar nu mai am resurse de rabdare. Duc o lupta permanenta cu mine pentru a ma controla. O sa ajung la Furiosii Anonimi de peste ocean. 

Cea mai mare problema este mancarea, dusmanul lui de moarte. Un copil mai inversunat importiva mancarii nu stiu daca am intalnit. Gaseste tot felul de subterfugii pentru a se eschiva de la masa. Ma intreb cand o sa inceapa el sa ceara de mancare. I se intampla prea rar asta, de pot numara pe degetele de la o mana. Solutia cred ca ramane aceea de a-l lasa nemancat. Sa nu mai alerg dupa el prin toata casa cu mancarea, sau sa-l tin cu forta pe scaun, sau sa-i dau sa pape la desene in pat. 

4 comentarii:

  1. va trece si perioada asta capricioasa.
    si va veni alta.
    :))

    de mancare o sa ceara singur cand ii va fi foame. treaba e ca tu sa ai la indemana ceea ce crezi ca e bun si sanatos ptr el.

    auzi. cand esti asa nervoasa canta si tu cantecelul ala...
    "nu te enerva ca nu e bine
    nici ptr cei din jur nici ptr tine
    numara in gand pana la 10
    si poate , poate ,poate iti va mai trece"..
    il sti?

    succes draga si sa imi spui daca ai gasit metoda perfecta. - pentru tine sau ptr el :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))
    nu esista metoda perfecta, doar muuulta rabdare

    RăspundețiȘtergere
  3. E groaznica perioada lui "NU" si mai ales daca nu vrea sa manance. Eu am incercat sa-l implic pe el sa se imbrace sau sa manance. De exemplu ii spun ca e baiat mare si ca se poate imbraca singur. De cele mai multe ori colaboreaza. De mancat a inceput sa mai manance, desi a avut o perioada destul de mare in care nu prea manca si ma inebunea noaptea cerand lapte. trebuie sa fii si foarte inventiva, pe langa foarteeee foarte calma.

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti o mamica foarte buna, te vei descurca. Va trece si aceasta perioada.
    Te pup dulce.
    Simona

    RăspundețiȘtergere