Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fifth Birthday tickers

Femei si barbati

Citesc doua carti care se completeaza: Barbatii sunt de pe Marte, Femeile de pe venus, de dr. John Gray si Cum sa fii o mama buna pentru fiul tau de Alain Braconnier. Pe prima intamplarea a facut sa mi-o imprumute o prietena, pe a doua am cumparat-o de la chioscul de ziare din curiozitate. Cert este ca prima te ajuta sa o citesti pe a doua, voit incompleta, dorinta autorului fiind aceea de a te prezenta la psiholog pentru  a-ti rezolva problemele cu fiul. Prin urmare citesc doua carti care ma ajuta sa-i inteleg mai bine pe barbatii de langa mine, unul dintre ei in devenire :). 

Parcurg povestea celor doua semintii de extraterestii cu zambetul pe buze si cu uimirea celui ce descopera secrete demult uitate. Si ma gandesc ca martienii au fost intelesi candva, atunci cand venusienele transmiteau fiicelor lor invataturi despre comportamentul pe care trebuia sa-l aiba fata de acestia: sa-ti asculti barbatul, sa fii frumoasa pentru el, sa asa si pe dincolo, caci el este stapanul, aducatorul de bani, alea alea. Treptat societatea s-a schimbat iar venusienele au tanjit, reusind sa acceada, la statuturi destinate pana atunci doar martienilor, si asa a inceput declinul relatiilor dintre cele doua specii. Din pacate felul de a fi al celor doua creaturi nu prea s-a schimbat, de aici neintelegerile din ce in ce mai multe, divorturile si problemele de tot felul. 

Concluzia mea este ca trebuie sa invatam sa ne redescoperim si acceptam asa cum suntem. Cartea ne spune ca barbatii vor cauta intotdeauna acceptarea actiunilor lor, iar femeile aprecierea sentimentelor lor. In timp ce ei prefera sa actioneze, interiorizandu-si sentimentele si gandurile, ele sunt exuberante atat in fericire cat si in durere. Ei trebuie sa invete sa dea iar ele sa accepte ajutorul. Cu cat un barbat este mai indragostit de o femeie, cu atat ii este mai greu sa dea mai mult de teama de a nu fi respins de ea, care din instinct stie sa daruiasca celor din jur afectivitate si atentie dar ii este greu sa primeasca ajutor de teama de a nu se da de gol ca este vulnerabila. Ei bine se pare ca barbatii apreciaza cand o femeie recunoaste ca are nevoie de ajutor, ei sunt cavalerii in cautarea domnitelor aflate la ananghie, numai asa se simt utili, necesari si doritori sa faca mai mult. 

V-am facut curiosi? Cititi-o, nu numai ca le ajuta pe venusiene sa-i cunoasca mai bine pe ei, partenerii lor, dar si martienilor  le serveste drept carte tehnica: cum sa intelegi o masinarie deloc complicata, care este femeia. 

Despre a doua carte nu spun prea multe, cum am mai zis, vine in completarea primei, autoanaliza si respect fata de celalalt si sine, cam la asta s-ar reduce. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu